Úvod
AMAZONE

Produkty

Značka AMAZONE

Závody AMAZONEN-WERKE jsou rodinným podnikem ve vlastnictví rodiny Dreyerových, založil  ji v roce 1883 Heinrich Dreyer. Skupina AMAZONE je vnímána jako dodavatel systémů pro "inteligentní rostlinnou výrobu". Působí v mezinárodním měřítku a prostřednictvím nových inovativních konceptů pro strojní vybavení, servis a poradenskou činnost se zaměřuje na následující oblasti - technika pro hnojení, ochrana rostlin proti škůdcům, stroje na přípravu půdy a setí. Máte-li zájem o podrobnější informace nebo chcete-li vytvořit cenovou nabídku na míru, kontaktujte naše obchodní zástupce.

SECÍ STROJE

Mechanické secí stroje

Nesené secí stroje D9 lze používat samostatně nebo v kombinaci s rotačními vraty. Pro tyto stroje se dle požadavku používají klasické výsevní WS botky nebo jednodiskové RoTec botky. Všechny stroje jsou sériově vybaveny velkými koly o průměru 600 mm, aby se nevytvářely nežádoucí koleje. Mechanický nástavbový secí stroj CATAYA představuje v kombinaci s rotačními kypřiči nebo nesenými diskovými vraty ideální řešení pro výsev do zoraného i do posklizňových zbytků. S pracovním záběrem 3 až 4 metry a objemem zásobníku 650 litrů do 1 730 litrů CATAYA okouzlí svou precizností a komfortem. Nástavbový secí stroj AD s pracovním záběrem 3 m v kombinaci s rotačními vraty KE nebo rotačním kypřičem KG, KX je ideálním řešením pro výsev do zoraného nebo posklizňových zbytků. Díky přímé montáži nástavbového secího stroje AD na nářadí pro přípravu půdy vznikají optimálně kompaktní secí kombinace. Výhodou je mnohem nižší zdvižná síla traktoru, nižší potřeba výkonu a bezpochyby i možnost použití strojů na přípravu půdy od jiných výrobců.

Pneumatické secí stroje

Pneumatické nástavbové secí stroje AD-P s pracovním záběrem 3 až 4 m se agregují s rotačními vraty a rotačními kypřiči. Jejich velký zásobník je umístěn v prostoru nad válcem nářadí pro přípravu půdy, díky čemuž je celá kombinace velmi kompaktní. Tažené secí kombinace Cirrus jsou pneumatické secí stroje s diskovou přípravou vyznačující se vynikající kvalitou práce při výsevu do zoraného i do posklizňových zbytků. Díky pracovnímu záběru od 3 do 6 ma objemu zásobníku od 3 000 do 3 600 l nabízí Cirrus vysoký plošný výkon. Nesený pneumatický secí stroj Centaya je pohodlný a přesný secí stroj, který lze dle výběru namontovat buď na rotační kultivátory KX nebo KG, nebo také na kompaktní vrata nesená CombiDisc. V pracovních šířkách od 3 m do 4 m a s objemem zásobníku 1 600 l nebo 2 000 l je secí stroj Centaya namontován na vrata obzvláště efektivní. Velkoplošné pneumatické secí stroje Citan perfektně ukládají osivo při pracovních rychlostech až 20 km/h. Díky umístění zásobníku osiva vpředu na oji dochází k dostatečnému přenesení hmotnosti na zadní nápravu traktoru. U 15 m varianty stroje lze dosáhnout plošných výkonů až 15 ha/h. Díky kapacitě zásobníku 4 600 až 8 800 l je toto secí zařízení ideální volbou pro velké farmy. Secí stroj Citan s pracovním záběrem 12 ma 15 m standardně disponuje 3-sekční tlakovou nádrží, která umožňuje dávkování hnojiva i do výsevní brázdy.  

Stroje pro přesný výsev

Přetlakové přesné secí stroje EDX s pracovním záběrem 6 a 9 m, s 8 až 20 výsevními jednotkami dosahují díky vysokým pracovním rychlostem 10-15 km/h velkého plošného výkonu při zachování konstantní kvality ukládání osiva do půdy. Jsou vhodné pro výsev do zoraného, ​​posklizňových zbytků i bezorebný výsev. Tyto tažené výkonné stroje jsou ideální pro práci ve velkých podnicích a ve službách především pro výsev kukuřice, slunečnice, řepky a čiroku. Podtlakové secí stroje pro přesný výsev ED lze využít při výsevu do zoraného, ​​do posklizňových zbytků i pro bezorebný výsev. Vyznačují velmi přesným ukládáním osiva. V kombinaci se zadním nebo čelním zásobníkem pro aplikaci hnojiva pod patu as pracovním záběrem od 3 do 6 m se u stroje ED jedná o zvláště výkonný agregát. Ukládání osiva do půdy je díky nízké výšce pádu zrna 10 nebo 14 cm velmi přesné. 4 až 12 výsevních jednotek s jednotkovým objemem zásobníku na zrno 60 la centrálním zásobníkem na hnojivo o objemu 900 až 2 000 l zajišťují vysoký plošný výkon stroje. Vysokorychlostní přesný secí stroj PRECEA je ideální pro výsev do zoraného, ​​do posklizňových zbytků a pro bezorebné setí. Vyznačuje velmi přesným ukládáním osiva, vysokým plošným výkonem a komfortním ovládáním. Je ideální pro setí řádkových plodin, jako jsou kukuřice, sója, slunečnice, řepa, řepka nebo čirok. Nabízí prvotřídní dávkování osiva a hnojiva při pojezdové rychlosti do 15 km/h. Stroje Precea jsou nabízeny s pracovním záběrem 3 až 6 mas meziřádkovou vzdáleností 45 až 80 cm.

TECHNIKA PRO ZPRACOVÁNÍ PŮDY

Diskové podmítače půdy

Nesené diskové podmítače Catros jsou ideálním řešením pro mělkou přípravu půdy s jejím intenzivním promícháváním pro malé a střední podniky. Díky velmi nízkému valivému odporu lze dosahovat mimořádně vysokých pojezdových rychlostí a tím velkého plošného výkonu. Díky vysoké pracovní rychlosti 12-18 km/h lze dosahovat vysokých plošných výkonů. Pracovní záběr 2,5 – 6 m je ideálním modelem pro malé podniky. Tažené diskové podmítače Catros jsou ideálním řešením pro mělkou přípravu půdy s jejím intenzivním promícháváním pro malé a střední podniky. Podmítač Catros+ 12003-2TS je ideální volbou pro mimořádně efektivní a výkonnou mělkou přípravu půdy a to díky specificky nízkým nárokům na potřebný výkon traktoru, přes velmi široký pracovní záběr až po zvlášť vysokou pracovní rychlost. Díky velmi nízkému valivému odporu lze dosahovat mimořádně vysokých pojezdových rychlostí a tím velkého plošného výkonu. Tažené diskové podmítače Catros jsou k dispozici se středovým(Catros+2TX) nebo výklopným (Catros-2TS) podvozkem s pracovním záběrkem od 4 až po 12 metrů. 

Kypřiče půdy

Tažený radličkový kypřič CENIUS-2TX se 4 řadami disponují integrovaným středovým podvozkem, který zajišťuje velký rejd stroje a bezpečnou rychlou jízdu po silnici, navíc umožňuje práci kypřiče bez válce. Stroj lze používat od mělké podmítky až po kypření půdy do hloubky ornice. Nesené radličkové kypřiče Cenius se 3 řadami radliček lze používat od mělké podmítky až po kypření půdy do hloubky ornice. Díky rozsáhlému programu radliček a válců lze nářadí přizpůsobit téměř jakýmkoliv pracovním podmínkám. Nesený kypřič Cenio lze používat od mělké podmítky až po hluboké zpracování půdy. Díky široké nabídce radliček a utužovacích válců lze toto nářadí přizpůsobit prakticky všem půdním podmínkám. Ačkoli byl navržen jako stroj s nízkou hmotností, je extrémně flexibilní. Završuje řadu kypřičů Amazone s 3bodovým závěsem a stává se „mladším bratříčkem“ radličkových kypřičů Cenius. Tažené kombinované kypřiče Ceus-2TX jsou nejflexibilnějším strojem na přípravu půdy v tomto segmentu. Prostřednictvím kombinace diskové a radličkové sekce přináší Ceus vedle celé řady výhod diskového podmítače Catros+ a radličkového kypřiče Cenius i maximální pracovní výkon. Tažené diskové kypřiče Certos-2TX jsou ideální volbou pro přípravu půdy s velkým množstvím rostlinných zbytků. Díky svému širokému spektru použití představují univerzální a výkonné řešení pro každý podnik. Disky uspořádané ve dvou řadách celoplošně zpracovávají svrchní vrstvu půdy. Vysoká pojezdová rychlost 15 km/ha velké disky o průměru 660 mm zajišťují intenzivní promíchání a zapracování rostlinných zbytků. Tyto stroje mají pracovní záběr 4 až 7 ma pracovní hloubku 7 až 20 cm. Tažený radličkový kypřič Cobra je univerzální v podmítkách, uplatní se při pěstování meziplodin i při jakémkoli mělkém zpracování půdy od 4 do 13 cm. Je lehký a dobře tažný i velmi dobře ovladatelný. Univerzálnost je dána výběrem pracovních prvků od začátku až po konec stroje. Díky velkému výběru čelního nářadí, radliček a zadních válců nebo zavlačovačů nabízí Cobra smysluplné řešení pro práci na různých půdách i při aplikaci jakéhokoliv agrotechnického postupu. Kypřič Cobra lze jej využívat celoročně. Rotační brány KE a rotační kypřiče KX/KG jsou ideální volbou pro samostatné použití nebo pro výsev v kombinaci s nástavbovým secím strojem díky vytváření jemné struktury seťového lože. S vhodným válcem se dosahuje velmi dobrého zpětného utužení půdy.

Pluhy

Nesené pluhy CAYROS M, XM, XMS, XS, XS Pro jsou v nabídce ve 2 až 6 radličném provedení pro traktory od 80 do 380 koní. Všechny pluhy jsou sériově vybaveny střižným jištěním a čtyřstupňovým nastavením pracovního záběru. Jako speciální výbava lze pluhy vybavit automatickým hydraulickým jištěním a hydraulickým vario nastavením pracovního záběru. Nesený otočný pluh Teres se vyznačuje jednoduchým nastavením, nízkým tahovým odporem a perfektním výsledkem práce. Díky novým tělesům SpeedBlade dochází k jejich velmi malému opotřebení, a to i při vyšších pracovních rychlostech. Velkou výhodou pluhu je jednoduchost a snadnost nastavení, počínaje automatickým natavením záběru prvního tělesa. Dostupný je ve čtyř, pěti a šesti radličném provedení a hydraulickým nastavením pracovního záběru Vario v rozsahu od 33 cm do 55 cm. Tento pluh je koncipován pro práci v náročných podmínkách. Nabízí snadnou manipulaci a vysoký komfort obsluhy. Polonesený otočný pluh Tyrok nabízí maximální rychlost s minimálním opotřebením díky novým orebním tělesům SpeedBlade. Nově dimenzovaný rám zároveň zajišťuje konstantní pracovní hloubku všech těles. Tyrok je řešením pro každou farmu, dokonce i pro tu s nejnáročnějšími požadavky. Dostupný je v sedmi, osmi a devítiradličném provedení se záběrem tělesa od 33 do 55 cm pro traktory s výkonem do 400 KS. I při nepřetržitém zatížení nabízí vysoký výkon, perfektní kvalitu práce a vysokou míru pohodlí obsluhy díky jednoduchému, bezpečnému a přesnému nastavení.

ROZMETADLA PRŮMYSLOVÝCH HNOJIV

Nesená rozmetadla

Rozmetadla minerálních hnojiv řady ZA-X představují cenově přijatelnou variantu pro pracovní záběry od 10 do 18 m. Nesčetněkrát osvědčená rozmetadla s mechanickým pohonem a ovládáním hydraulickým okruhem jsou vhodná také pro méně vybavené traktory. Rozmetadla minerálních hnojiv řady ZA-M s objemem zásobníku až 3 000 l a pracovním záběrem až 36 m, jsou ideální volbou pro zemědělské podniky a podniky nabízející služby. Rozmetadla minerálních hnojiv řady ZA-V s pracovním záběrem až 36 m a zásobníkem o velkém objemu dosahují vysokých plošných výkonů díky pojezdové rychlosti, která činí až 30 km/h a vysoké dávce až 6,4 kg/s. Rozmetadla minerálních hnojiv řady ZA-TS disponují rozmetacím ústrojím TS, pomocí kterého lze dosahovat pracovního záběru až 54 m a současně vynikajícího rozmetacího obrazce.

Tažená rozmetadla

Tažená rozmetadla řady ZG-B mají rozmetací ústrojí s mechanicky poháněnými kotouči. Díky velkým zásobníkům a pracovnímu záběru 36 m se jedná o velmi výkonné stroje pro velké podniky a podniky služeb, které požadují velké plošné výkony a kvalitní rovnoměrné rozmetání. Tažená rozmetadla minerálních hnojiv řady ZG-TS s objemem zásobníku 7 500 a 10 000 l jsou vybavena rozmetacím ústrojím TS, pomocí kterého lze dosahovat pracovního záběru až 54 m a současně vynikajícího rozmetacího obrazce.

POSTŘIKOVAČE

Samojízné postřikovače Pantera

Samojízdný postřikovač Pantera disponuje nádrží o objemu 4 800 lav nabídce je s postřikovacím rameny s pracovním záběrem od 21 m do 40m. Díky různým typům podvozků Pantera, Pantera-W a Pantera-H lze splnit nejrůznější požadavky kladené na rozchod kol a světlou výšku. Tyto přednosti ocení zejména podniky nabízející služby a velké zemědělské podniky. 

Tažené postřikovače

Tažené postřikovače UX s objemem nádrže od 3 600 do 12 000 litrů přináší ještě větší přesnost a výkon a také vyšší uživatelský komfort. Díky kompletně novému konceptu ovládání a inovativnímu vedení ramen s pracovním záběrem od 15 do 40 m se u postřikovačů UX jedná o komfortní pracovní nářadí propracované do posledního detailu. Tažené postřikovače UG s objemem nádrže 2 400 a 3 200 l se vyznačují robustní konstrukcí a nízko umístěným těžištěm. Postřikovače mohou být vybaveny samočinnými rameny s pracovním záběrem od 15 do 28 m díky kterým lze dosáhnout velkolepého plošného výkonu. Tento stroj vyniká především velkou světlou výškou, lehkou instrukcí a lehkou nádrží na postřik s nízko umístěným těžištěm ze sklolaminátu. Nesmíme však zapomenout ani na velmi lehká a vysoce stabilní postřikovací ramena a ideálně kompaktní profilovou konstrukci postřikovacích ramen.

Nesené postřikovače

Postřikovače UF se vyznačují lehkou a stabilní konstrukcí. Díky postřikovacím ramenům Q-Plus, Super-S1 a Super-S2 s pracovním záběrem od 12 do 30 ma možnosti rozšíření o čelně nesenou nádrž o objemu 1 000 l se u strojů UF jedná o velmi výkonnou a precizní postřikovací techniku. Disponuje lehkou a hladkou nádrží na postřik z polyethylenu s nízko umístěným těžištěm.

KOMUNÁLNÍ TECHNIKA

Samojízdné komunální stroje Profihopper

Víceúčelový Profihopper zvládá veškerou práci v téměř libovolném prostředí a za skoro jakýchkoliv vegetačních podmínek. Stabilní rám a robustní dimenzování všech mechanických a hydraulických prvků zajišťuje jeho vynikající spolehlivost. Pracovní záběr 1,25 m, objem zásobníku 1000 l.

Tažené komunální stroje Grasshopper

Grasshopper vyžíná a sbírá pokosený materiál s neustále konstantním výkonem, a to nehledě na to, zda se vyžíná každý týden či jednou za rok. Pracovní záběr 1,35 až 2,10 m, objem zásobníku 1350 až 3500 l.

Nesená komunální rozmetadla E+S a EK-S

Komunální rozmetadla E+S a EK-S jsou vhodná pro rozmetání posypové soli i minerálních hnojiv. Výkonná jednokotoučová rozmetadla mají pracovní záběr až 8 m a přesvědčí svým velmi přesným pracovním obrazcem. Objem zásobníku 150 až 1110 l.