Úvod
MULČOVAČE

Produkty

Značka TEHNOS

Stroje slovinské značky TEHNOS jsou charakteristické svou robustní konstrukcí, dlouhou životností a všestrannou funkcionalitou. Spolu s těmito vlastnostmi a jednoduchým používám a údržbou zaručí dokonalé mulčování rostlinných zbytků v zemědělství, komunální oblasti či ovocnářství a vinařství. Špičková kvalita zemědělské techniky je zaručena moderní a robotizovanou výrobou společnosti TEHNOS. Disponuje možností produkce pomocí 3D a 5D technologie, povrchovou ochranou včetně pískování, či kataforézní ochranou KTL a robotickým svařováním. Máte-li zájem o podrobnější informace nebo chcete-li vytvořit cenovou nabídku na míru, kontaktujte naše obchodní zástupce.

UNIVERZÁLNÍ MULČOVAČE

Univerzální mulčovače jsou vhodné pro mulčování rostlinných zbytků v zemědělství, ovocnářství či čištění pastvin. Možnost pracovního záběru od 1,1 m až po 9 m. Jsou charakteristické svým jednoduchým používáním a údržbou. Více technických informací o univerzálních mulčovačích naleznete na stránkách AGRI CS.

Mulčovače MU Profi

Univerzální mulčovač MU Profi umožňuje velice klidný provoz díky elektronicky vyváženému rotoru s patentovaným rozložením kladiv, který zajišťuje znatelně menší vibrace. Díky své robustní konstrukci je ideálním pomocníkem i v těžkých pracovních podmínkách.Vyniká robustní stavbou a výjimečně dobrým technickým řešením. Tyto vlastnosti ho řadí mezi profesionální mulčovače použitelné také do náročnějších pracovních podmínek v zemědělství a komunální oblasti.

Mulčovače MU2Z Profi

Univerzální mulčovače MU2Z Profi jsou širokozáběrové skládací mulčovače s pracovním záběrem až 9 m. Jsou vhodné pro mulčování rostlinných zbytků v zemědělství, ovocnářství či při čištění pastvin o velkých plošných výměrách. Díky své robustní konstrukci lze využívat i v těžkých pracovních podmínkách. Model MU2Z Profi představuje univerzální širokozáběrový model. Skládá se celkem ze dvou univerzálních mulčovačů modelové řady MU Profi o pracovním záběru buď 2 x 2,8 metrů, anebo 2 x 3 metry.

Mulčovače MUL Lehké

Mulčovač MUL se vyznačuje robustní, ale zároveň velice lehkou konstrukcí vhodnou pro menší traktory. Na výběr je celkem šest modelů počínaje pracovním záběrem 1,1 m až po 2,2 metrů. Z důvodu ochrany pohonu traktoru stroj disponuje volnoběžkou v převodovce. Univerzální mulčovače MUL jsou vhodné pro mulčování rostlinných zbytků v zemědělství, ovocnářství či při čištění pastvin. Univerzální mulčovače jsou charakteristické svým jednoduchým používáním a údržbou.

Mulčovače MULS Slim

Univerzální mulčovače MULS Slim jsou vhodné pro mulčování rostlinných zbytků v zemědělství, ovocnářství či při čištění pastvin. Univerzální mulčovače jsou charakteristické svou lehkou, ale přesto pevnou konstrukcí, garantujují velmi nízkou potřebu hnací síly díky menšímu rotoru. Umožňují velmi klidný provoz díky elektronicky vyváženému rotoru a jsou vhodné zejména pro práci s menšími traktory.  

Mulčovač MU2D Profi

Mulčovač MU2D Profi představuje nový univerzální skládací mulčovač, který se skládá ze dvou jednotek univerzálního mulčovače MU a ze středového mulčovače. Pracovní záběr 2 x 3 metry. Stroj je určený pro obdělávání velkých zemědělsky využívaných ploch. Je charakteristický možností svého univerzálního použití, robustním provedením a plovoucím přizpůsobením mulčovacích jednotek ve svahu se sklonem do +/- 7 °. Hydraulické skládání obou mulčovacích jednotek je hydraulicky jištěno proti otevření. Posunutím nosníku opěrného válce se změní vzdálenost stroje od země. Stroj je vhodný pro práci v zemědělství a v komunální sféře, především pro rozmělňování jakýchkoliv posklizňových zbytků a odpadu jako je tráva, sláma, kukuřičná sláma či větve.

POLNÍ MULČOVAČE

Všestranné polní mulčovače jsou vhodné na velké zemědělské plochy a zajišťují rychlejší tok mulčovaného materiálu. Jsou ideální pomocníci pro mulčování luk, plodin na zelené hnojení či rostlinných zbytků kukuřice, slunečnice, řepky ozimé. Více technických informací o polních mulčovačích naleznete na stránkách AGRI CS.

Mulčovače MP Profi

Polní mulčovač MP Profi je robustní a vysoce odolný stroj. Je ideálním pomocníkem pro práci v těžkých pracovních podmínkách. Disponuje dodatečnými usměrňovači pro rovnoměrné a efektivní rozprostření zmulčované hmoty. Je vhodný pro mulčování luk, plodin na zelené hnojení či rostlinných zbytků kukuřice, slunečnice, řepky ozimé.Všestranné polní mulčovače jsou vhodné na velké zemědělské plochy a pro práci v těžkých pracovních podmínkách. Zajišťují rychlejší tok mulčovaného materiálu i při vyšší pracovní rychlosti.

Mulčovače MPL Lehké

Polní profi mulčovače MPL disponují otevíratelným zadním krytem, který zajišťuje rychlejší průtok zmulčované hmoty. Jsou vhodné v prvé řadě pro zelené hnojení, ale i pro mulčování rostlinných zbytků na orné půdě. Mulčovače MPL jsou vhodné pro práci s menšími traktory, protože mají velmi lehkou, ale pevnou konstrukci. Polní mulčovač disponuje dodatečnými usměrňovači pro rovnoměrné a efektivní rozprostření zmulčované masy.

STRANOVÉ MULČOVAČE

Nabízíme boční mulčovače s patentovaným dvojitým kloubem zajišťující bezpečný přechod kolem překážky. Robustní paralelogram umožňuje mulčování povrchů se sklonem do 90° nahoru a 60° dolů za nebo laterálně od traktoru. Více technických informací o stranových mulčovačích naleznete na stránkách AGRI CS.

Mulčovače MB Profi

Kromě univerzálního použití v zemědělství jsou mulčovače MB Profi určeny k mulčování komunálních ploch se sklonem +90°/-60°, především svahů vodních toků, příkopů, povrchů okolo cest a trávníků, ovocných sadů a pastvin. Pokud chcete zefektivnit svou práci na poli či lukách, doporučuje například kombinaci bočního mulčovače MB 220 a univerzálního mulčovače MU 280.

Mulčovače MBL Lehké

Lehčí varianta stranového mulčovače MBL je určena pro práci s lehčími traktory při nižší rychlosti. Oproti modelu MB Profi disponuje lehčí, ale vysokopevnostní konstrukcí. Paralelogram umožňuje mulčování povrchů s velkým sklonem.

Mulčovače MBLS LW

Novinka roku 2020 je stranový příkopový mulčovač MBLS, který představuje ultra lehkou verzi modelu MB Profi. Je v prvé řadě určen pro lehčí traktory s nižší pracovní hmotností.Stranový příkopový mulčovač  je vhodný pro mulčování zemědělské, a především užitkové půdy, se sklonem od -60° až do +90o. Disponuje patentovaným mechanickým jištěním proti nárazu. Umožňuje větší boční posun díky převodovému ústrojí na vnější straně, která je zároveň opatřena i ochranným rámem.

Mulčovače MBP Profi

Mulčovač MBP Profi disponuje flexibilní pružnou spojkou umístěnou mezi rotorem a pohonem, která chrání převodovku před nárazy. Robustní paralelogram bočního posuvu u tohoto modelu je o něco kratší a díky blíže umístěnému těžišti umožňuje práci s lehčími traktory. Zvedáním či spouštěním rámu o 55 cm, který je připevněn na paralelogram, je možná bezpečnější práce u okrajů hlubších příkopů a břehů.

Mulčovače MBPL Lehké

Konstrukce modelu mulčovače MBPL je vyrobena z lehčí, ale stejně pevné konstrukce z vysokopevnostního plechu. Disponuje pružnou spojkou, která je umístěna mezi pohonem a rotorem, z důvodu ochrany převodovky před nárazy. Robustní paralelogram bočního posuvu u tohoto modelu je kratší a díky blíže umístěnému těžišti umožňuje práci s lehčími traktory.

LUČNÍ MULČOVAČE

Luční mulčovače jsou vhodné k rychlému a efektivnímu mulčování travního materiálu v sadech a vinohradech, golfových hřištích či parcích nebo pastvinách. Svou robustností a odolností vynikají i v těžkých pracovních podmínkách. Více technických informací o stranových mulčovačích naleznete na stránkách AGRI CS.

Mulčovače MT Profi

Samotná robustnost lučního mulčovače MT Profi je tvořena krytem z vysokopevnostního plechu, který je odolný opotřebení. Rovnoměrné vyhazování a optimální účinek mulčování je zajištěn pomocí vnitřního uspořádání krytu. Rotor s noži ve dvou výškách dodatečně zlepšuje účinek mulčování. Pohyblivé nože se při nárazu na překážku odkloní. Nízký kryt po stranách mulčovače dává možnost snadného použití i pod korunami strojů.

Mulčovače MTL Lehké

Lehký mulčovač MTL je velice robustní a odolný. Kryt je vyroben z vysokopevnostního plechu, který je odolný vůči opotřebení. Uspořádání krytu navíc zajišťuje optimální účinek mulčování a rovnoměrné vyhazování mulčované hmoty. Rotor s noži ve dvou výškách zlepšuje účinek mulčování. Možnost nastavitelné pracovní výšky.

Mulčovače MTV

Mulčovače řady MTV Vario jsou zástupci profesionálních lučních mulčovačů. Jsou velice robustní a jejich převodové ústrojí je chráněno flexibilní pružnou spojkou, která je umístěna mezi rotorem a pohonem. Disponují schopností přizpůsobit se různým meziřádkovým roztečím díky hydraulicky nastavitelnému variabilnímu pracovnímu záběru. Hlavními výhodami jsou plynulé přizpůsobování pracovního záběru a možnost vyhazování mulčované hmoty doprostřed či na stranu stroje. Nízký kryt po stranách mulčovače dává možnost snadného použití i pod korunami strojů. Samozřejmostí je umístění těžiště blíže k traktoru a možnost nastavení pracovní výšky.

SADAŘSKÉ A VINIČNÍ MULČOVAČE

V portfoliu značky TEHNOS naleznete i spolehlivého pomocníka do ovocných sadů a vinohradů. Jedná se o profesionální stroje na mulčování letorostů, větví a trávy. Vhodný do agregace s lehkými a menšími traktory.

Mulčovače MUS

Hlavní předností mulčovače MUS je nízký kryt na straně s pohonem u řemenic, který je vhodný především pro práci ve vinicích a sadech. Vyniká lehkou, avšak pevnou konstrukcí z vysokopevnostního plechu, která odolá namáhavé práci a opotřebení.

MULČOVAČE NA CHŘEST

Nabízíme i speciální, praktické a spolehlivé mulčovače na mulčování rostlinného odpadu chřestu. V portfoliu naleznete jak klasický mulčovač na chřest, tak profesionální kombinovaný mulčovač o pracovním záběru 5,4 m.

Mulčovače MPS Profi a MPS2Z

Mulčovače MPS jsou určené speciálně na mulčování chřestu. Vynikají účelově navrženým rotorem a speciálním rozmístěním kladiv, které zaručují nejintenzivnější a drobné mletí uprostřed. Vzhledem k různé výšce brázd je možné za pomoci speciálního hydraulického systému perfektně přizpůsobit provozní výšku mulčovače i přímo během provozu.

LESNICKÉ MULČOVAČE

Lesnické mulčovače jsou určeny k čištění a udržování lesních a zemědělských ploch. Jsou používány k drcení všech druhů dřeva, větví, křovin, zdřevnatělých rostlinných zbytků, podrostu, mlází a tenčích kmenů.

Mulčovače MGL

Mulčovač MGL je vybaven hydraulickým ovládáním zadního krytu. V rámci dodatečného vybavení disponuje mechanickým ochranným pokládacím rámem. Zaoblené plazy zesílené vysokopevnostním plechem, který je odolný proti opotřebení, umožňují pracovat v obou směrech jízdy. Ochranný řetězový kryt s gumovou clonou podpoří robustnost a životnost mulčovače.