Úvod
SKLIZEŇ PÍCNIN

Produkty

Stroje značky SIP

se vyznačují svojí snadnou obsluhou a robustní konstrukcí a současně i dlouhou životností. Pořízením některého ze strojů SIP získáte robustní stroj se snadným ovládáním při jakékoliv pracovní činnosti. Naše stroje nabízejí osvědčená řešení od použití na velkých výměrách až po aplikace ve svažitém terénu. Prostřednictvím našich vysoce výkonných a spolehlivých strojů garantujeme našim zákazníkům bezvadnou práci bez zbytečných prostojů. Naše produktové portfolio obsahuje žací stroje, rotorové obraceče píce, rotorové a pásové shrnovače píce, senážní a sběrací vozy. Nabízíme technická řešení pro podniky nabízející služby, velké podniky i pro menší zemědělce. Máte-li zájem o podrobnější informace nebo chcete-li vytvořit cenovou nabídku na míru, kontaktujte naše obchodní zástupce.

DISKOVÉ ŽACÍ STROJE

DISC F ALP

Žací stroje DISC F ALP jsou speciálně vyvinuté pro práci v horských oblastech a strmých svazích a zároveň garantují čistou a kvalitní píci. Dlouhá životnost, perfektní stabilita, rychlé přizpůsobení terénu a velmi snadná údržba patří mezi nejdůležitější přednosti. Čelní žací stroj s těžištěm umístěným blízko u traktoru disponuje zavěšením s horizontálním úrovňovým vyrovnáváním pro perfektní přizpůsobení terénu. 

DISC S ALP

Každodenní práce na loukách vyžaduje spolehlivou a kvalitní techniku jako jsou robustní, ale zároveň lehké diskové žací stroje DISC S ALP. Jsou speciálně vyvinuté pro práci v horských oblastech a strmých svazích a zároveň garantují čistou a kvalitní píci. Vzadu nesený žací stroj zajišťuje vynikající řez v extrémně svažitých terénech. Veškeré modely řady ALP jsou koncipované pro nejnáročnější podmínky a práci ve strmých svazích. Zajisté oceníte i snadné ovládání, přepravu a údržbu.

SILVERCUT DISC F (FC/RC)

SIP SILVERCUT DISC F vyniká perfektním kopírováním terénu a rovnoměrným a rychlým sečením na velkých plochách. Čelní žací stroj má těžiště umístěné velmi blízko traktoru a umožňuje skvělý výhled a kontrolu nad sečením. Stroj je velmi citlivý a umožňuje také obsekávání blízko plotu či jiných překážek. Zavěšení s horizontálním úrovňovým vyrovnáváním umožňuje perfektní přizpůsobení terénu i v příkrém svahu. Konstrukce je robustní a garantuje dlouhou životnost. Možnost připojovací konzole S-Flow pro ještě lepší a preciznější kopírování terénu.

SILVERCUT DISC S (FC/RC)

Vzadu nesené žací stroje se středovým zavěšením žací lišty umožňují optimální přizpůsobení konkrétnímu terénu díky plynulému hydraulickému odlehčování a rychlé sečení na velkých plochách. Modelovou řadu SILVERCUT DISC S vystihují tři hlavní přednosti – optimální přenos síly z traktoru na agregovanou žací lištu díky extrémně robustnímu nosnému rámu a masivnímu pohonu, maximální efektivita práce a čistá a kvalitní píce díky technologii hydropneumatického odlehčení.

SILVERCUT DISC C (FC/RC)

SILVERCUT DISC C je kombinací vícero žacích strojů – jednoho čelního a dvou vzadu nesených. Díky velkému pracovnímu záběru až 14,6 metrů nabízí maximální produktivitu s plošným výkonem až 22,5 ha/h. Tím se stává nepostradatelným pomocníkem pro velké podniky a poskytovatele služeb. Zajisté vás potěší i celková kvalita zpracování žacích strojů s mimořádně dlouhou životností. Žací kombinace má jeden účel: maximální plošný výkon v optimální kvalitě a v co nejkratším čase. 

SILVERCUT DISC TS, TC (FC/RC)

Tažený žací stroj SILVERCUT DISC T garantuje díky speciálnímu zavěšení vynikající kopírování terénu, čímž se zvyšuje kvalita píce a optimalizují se náklady. Díky velkému rejdu stroje až 90° garantují vynikající manévrovatelnost, kterou zajisté oceníte při otáčení na hraně pozemku. Mezi další přednosti patří vysoká úspora energie a pevný rám s koly umístěnými v blízkosti žací lišty pro rychlou odezvu na terénní nerovnosti.

ROTOROVÉ OBRACEČE PÍCE

4rotorové obraceče SPIDER

Profesionální 4rotorové obraceče s mimořádně robustní konstrukcí jsou na základě svého kompaktního pracovního záběru optimální volbou pro práci ve svažitějším terénu a na menších plochách. Díky propracované koncepci rotorů, snadné manipulaci a manévrovatelnosti garantují rovnoměrný rozhoz píce.

Rotorový obraceč SPIDER ALP

Menší obraceče řady ALP jsou určeny mimo jiné pro použití na menších plochách a v horském terénu v kombinaci s traktory nižší výkonové kategorie. Univerzální použití a velmi nenáročná údržba jsou vlastnosti, díky nimž jsou tyto stroje zajímavou variantou pro menší a středně velké podniky.

6rotorové obraceče SPIDER

Tyto profesionální 6rotorové obraceče píce jsou určeny pro větší plochy a velké množství píce. I přes svoje rozměry a velký pracovní záběr je tento obraceč velmi dobře řiditelný a lze jej snadno ovládat. Většinu nastavení lze provádět přímo z kabiny traktoru.

8rotorové obraceče SPIDER

Kvalita píce závisí na dvou faktorech: čistotě a době sušení. Profesionální 8rotorové obraceče SIP SPIDER se vyznačují velice dobrým a rovnoměrným rozhozem, a to i při vysokých rychlostech. Jsou na základě pracovního záběru ideální volbou pro obdělávání velkých výměr.

10rotorové obraceče SPIDER

Rotorový obraceč píce SPIDER 10 je koncipovaný jako robustní a kompaktní, ovšem současně lehký stroj. Každý rotor může individuálně kopírovat terén, což v kombinaci s malým průměrem rotoru garantuje vynikající výkon při obracení píce. Díky malému vnějšímu průměru rotorů je zajištěn rovnoměrný rozhoz. Navzájem spojené kryty jsou zárukou vysoké stability stroje.

14rotorové obraceče SPIDER

Jeden z největších strojů ve své třídě - 14rotorový obraceč SPIDER. Díky 14 rotorům a téměř 15m pracovnímu záběru lze velmi rychle obdělávat i ty největší výměry. Neustále rostoucí požadavky si vyžadují stroj, který nabízí speciální řešení: spolehlivě fungující hydraulické nastavení úhlu rozhozu a převodovka s inovativním bezpečnostním systémem.

ROTOROVÉ SHRNOVAČE PÍCE

1rotorové stranové shrnovače STAR

Jednorotorové shrnovače píce se čtyřmi dvojitými prsty na každém ramenu garantují kypře načechraný řádek, zajistí tak rychlejší proschnutí píce a navíc usnadňují nabírání píce pomocí sběracího ústrojí. Patentovaná tandemová náprava slibuje vynikající přizpůsobení jednorotorového shrnovače STAR jakémukoliv terénu. Pokud byste chtěli dodatečně vylepšit kopírování terénu na extrémně nerovných plochách, nabízíme vodicí kolo. Díky kyvnému čepu projíždí shrnovač neustále přesně za traktorem. Tím se dosáhne lepší řiditelnosti a mimořádně malého poloměru otáčení.

2rotorové stranové shrnovače STAR

Dvourotorové shrnovače jsou koncipovány pro velmi snadnou manipulaci a vysokou efektivitu práce. Díky konstrukčnímu provedení lze dle druhu píce vytvářet buď velký dvojitý řádek nebo dva menší samostatné řádky. V kopcovitém a extrémně nerovném terénu doporučujeme používat dvojité vodicí kolo.

2rotorové středové shrnovače STAR 

Vysoká stabilita tažených středových dvourotorových shrnovačů STAR a ukládání píce do středového řádku umožňuje velký plošný výkon a maximální produktivitu. Současně dochází k vytváření kypřejšího a čistšího řádku, a to i na nerovném terénu. Disponují robustním mechanismem řízení, díky němuž shrnovač perfektně kopíruje stopu traktoru. Výhodou je i hydraulické sklopení rotorů do přepravní polohy ihned po ukončení práce.

4rotorové středové shrnovače STAR

Pokud sháníte velkozáběrový stroj pro shrnování píce na rozlehlých pozemcích, jste tu správně. Čtyřrotorový středový shrnovač s pracovním záběrem až 12,5 metru vyniká perfektním kopírováním terénu i při vysokých rychlostech díky hydropneumatickému odlehčení rotorů na trojitém patentovaném tandemovém podvozku. Hydraulicky nastavitelná pracovní šířka a nastavitelná dráha rotorů umožňují optimální shrnování.

PÁSOVÉ SHRNOVAČE PÍCE

SIP AIR

Řady strojů SIP AIR představují nejmodernější technologii ve shrnování píce do řádku. Koncept je založen na flexibilním sběrači s pásovým dopravníkem. Tato technologie nabízí vysoký výkon a nižší obsah popelovin o 80-90 %. Revoluční pásový shrnovač píce by neměl chybět v žádném špičkovém provozu živočišné výroby nebo bioplynové stanice. Hlavní předností je kromě bezztrátové sklizně také schopnost shrnutí píce z velké plochy na jeden mohutný řádek bez kontaminace píce nečistotami. 

FAVORIT ALP

Díky robustní konstrukci a všestrannosti jsou pásové shrnovače píce FAVORIT ALP vhodné pro nahrnování, obracení a shrnování. Shrnovače jsou nesené, jak vpředu, tak i za traktorem a pracují s různými otáčkami i směrem otáčení. Díky připojení blízko u traktoru velmi dobře kopírují terén, především v horských oblastech. Jelikož se pružinové prsty nedotýkají země, píce zůstává na zemi kyprá a rychleji prosychá. Pásové shrnovače píce jsou velmi snadno řiditelné a lze s nimi i couvat.

SENÁŽNÍ A SBĚRACÍ VOZY

Sběrné vozy píce SENATOR

Sběrací vozy jsou nutné pro odvoz píce z pole na statek. Sběrací vozy SENATOR garantují čisté nabírání píce a její bezpečnou přepravu. Nabízíme vozy s ložným objemem od 17-26 m3 a vycházíme tak vstříc požadavkům menších i větších podniků. Díky velkému ložnému prostoru, který lze pomocí nástavků ještě navýšit, odvezete maximum posečené píce. Mezi přednosti patří výkonné robustní sběrací ústrojí a jeho hydraulické zvedání pro maximální komfort, nebo pick-up s devíti vysoce kvalitními řezacími noži.

ROZMETADLA HNOJE

Rozmetadla chlévské mrvy ORION

Rozmetadla SIP ORION jsou vhodná téměř pro každou farmu. Vynikají výbornou manévrovatelností a rovnoměrným rozhozem materiálu. S různou kapacitou, náležitě široký rozchod a nízko položené těžiště poskytují dostatečnou stabilitu a optimální rozmetání chlévské mrvy v téměř jakémkoliv terénu.

Horské rozmetadlo chlévské mrvy ORION ALP

Rozmetadla SIP ORION  ALP, jak napovídá název, jsou určena do kopcovitého terénu. Nízko položené těžiště a široký rozchod kol je přímo určený pro strmý terén. S různou kapacitou, lehkou konstrukcí, náležitě širokým rozchodem a nízko položeným težištěm poskytuje dostatečnou stabilitu a optimální rozmetání chlévské mrvy v téměř jakémkoliv terénu. Nejdůležitějšími vlastnostmi těchto rozmetadel jsou perfektní stabilita, velký rejd a snadná údržba.